50 jaar DUPLO

LEGO DUPLO viert dit jaar zijn 50e verjaardag! DUPLO is altijd een groot succes onder de kleintjes. Vanwege de verjaardag van DUPLO heeft LEGO diverse weetjes en video’s vrijgegeven en wij zetten de leukste op een rijtje. Lees meer over 50 jaar DUPLO!

Advertentie

Leuke DUPLO weetjes

 

50 jaar DUPLO logo

 

DUPLO komt van het latijnse woord ‘duplex’. Dit betekent Dubbel. Deze naam is afgeleid van de allereerste twee DUPLO sets. De stenen zijn ook precies twee keer zo groot als de klassieke LEGO blokjes. Dankzij Godfredt Kirk Christiansen, die bedacht dat de verhouding 2:1 en het gebruiken van holle noppen de speelervaring verhoogt. Het rode konijntje dat de dozen altijd siert is bijna vanaf het begin al present.

 

DUPLO 50 jaar

 

Alle DUPLO is zorgvuldig ontworpen om te zorgen dat de kinderen op een creatieve en speelse manier ervaringen opdoen. Ze kunnen bouwen, het stimuleert de verbeelding en creativiteit en het helpt bij het ontwikkelen van levensvaardigheden. En het is nog leuk ook 😉

 

LEGO DUPLO boerderij

 

Door de jaren heen zijn er talloze nieuwe elementen en figuren toegevoegd aan de DUPLO lijn. Dit zorgt ervoor dat de het vertellen van verhalen steeds leuk blijft voor de kinderen. DUPLO speelt altijd in op de actuele trends en bijvoorbeeld populaire TV programma’s en films.

Het testen van DUPLO

Boze buien, gooien, bijten, erop staan (auw!), uit elkaars handen trekken, DUPLO heeft nogal wat te stellen met de baby’s, peuters en kleuters die ermee spelen. Daarom heeft LEGO een uitgebreide veiligheidstest ontwikkeld. Benieuwd hoe dat testen eraan toe gaat? Bekijk zeker even het filmpje!

 

 

Van toen tot nu

LEGO maakte een geweldige infographic door de ontwikkeling van afgelopen 50 jaar. De moeite waard om even rustig te bekijken hieronder.

DUPLO 50 jaar infographic

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.