Brikkon dé aanvulling voor je LEGO bouwstenen

Veel Bouwplezier - Brikkon Kasteel

Foto © Brikkon

Advertentie

Wat is Brikkon?

Brikkon zijn houten puzzels die je, zodra je ze in elkaar hebt gezet, een mooi begin geven om verder te bouwen met je eigen LEGO- en DUPLO stenen.
Er zijn inmiddels 6 sets op de markt: de Boomhut, het Kasteel, de Vogel en Het Ruimteschip (voor LEGO) en het Vliegtuig en het Huis speciaal gemaakt voor DUPLO.

Het product is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Maar ook AFOL’s kunnen hun creativiteit genoeg kwijt met Brikkon.

 

veel Bouwplezier - Brikkon team

 

‘Vijf enthousiaste gasten met creatieve ideeën!’

Het team van Brikkon bestaat uit vijf enthousiaste gasten die hun creatieve ideeën tot een mooi en leuk product hebben weten te maken. Zoals het team zelf zegt is Brikkon ontstaan vanuit de eigen ervaring met hun kinderen die graag met LEGO spelen. Om een mogelijkheid te creëren met de grote berg speelgoed weer nieuwe ontdekkingen te doen.
Twee teamleden (Christan Waber en Jiskar Schmitz) beheren de productie van Brikkon met Snijlab. ‘Door productie in eigen huis te hebben, behouden we zicht op kwaliteit’, aldus Chris Koens (industrieel ontwerper).

 

Producten testen door echte AFOL’s

Veel Bouwplezier! mocht een kijkje nemen bij Brikkon op een testdag, speciaal georganiseerd voor select groepje AFOL’s (Adult Fan Of LEGO).
Donderdag 3 augustus kregen we een nieuw product te zien waarmee wij mochten testen. Kijken en checken of het product gemakkelijk op te bouwen is, alle LEGO bouwstenen goed passen en natuurlijk hoe onze creativiteit geprikkeld werd.

 

veel bouwplezier - Brikkon testdag

 

Na een ochtend te hebben gebouwd met alle mogelijke technieken die we konden bedenken, hebben we deze gedeeld met het team.
Uiteraard worden alle nieuwe producten ook nog door de doelgroep, kinderen van diverse leeftijden, getest.

‘Door het testen op deze manier weten we zeker dat ons product geschikt is voor de doelgroep’, zegt Léon van Geest (verkoop en marketing).

‘Door de productie in eigen huis te houden, behouden we zicht op kwaliteit.’

 

 

veel bouwplezier - Brikkon voorraad

 

 

Snijlab, lasersnijden uit kwalitatief hoogwaardig materiaal

Bij Snijlab mochten we kijken hoe Brikkon geproduceerd wordt.

Snijlab onderzoekt, documenteert en houdt een grote diversiteit aan materialen op voorraad. Als het er op aan komt zijn ze echte materiaalfreaks, altijd op zoek naar nieuwe soorten en naar de perfecte keuze voor een ontwerp.

 

veel bouwplezier - Snijlab

veelbouwplezier-Snijlab-Brikkon

 

 

Daarnaast ontwikkeld Snijlab speciale lasersnijmachines die geautomatiseerd lasersnijden betaalbaar maken.

Christian: ‘Productie is één ding, maar de kracht van een goed product komt voort uit een goede combinatie van ontwerp, materiaalkeuze én productietechniek. De combinatie hiervan noemen we ambacht en hebben we ook toegepast bij Brikkon.’

Het hout dat wordt gebruikt bij de productie van alle sets is gemaakt van bomen uit verantwoord beheerde bossen en is FSC-gekeurd.

 

 

Waar en voor hoeveel kun je de Brikkon-sets kopen?

De houten puzzels kun je kopen via de eigen website van Brikkon. Op diezelfde website tref je een overzicht van alle winkels waar je Brikkon tegen kunt komen.
Wist je dat de sets over de hele wereld (met uitzondering van de Verenigde Staten) te vinden zijn?!
Hieronder tref je een overzicht van de houten puzzels met de bijbehorende prijzen.

 

Compatibel met LEGO:

Boomhut – € 17,95
Kasteel – € 21,95
Vogel – € 7,95
Ruimteschip – € 27,95

Compatibel met LEGO-DUPLO:

Vliegtuig – € 9,95
Huis – € 14,95

 

Wij wensen je veel Bouwplezier!

 

 

8.2

materiaal

8.5/10

speelplezier

8.5/10

verpakking

7.5/10

creaties in omloop

8.0/10

prijs/kwaliteit verhouding

8.5/10

Waardering

  • Brikkon is ideaal als aanvulling op je eigen LEGO-stenen. De houten puzzels zijn een leuke start voor de kinderen om verder hun eigen creaties mee te bouwen. Al met al een coole LEGO gadgets voor de kids!!
Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.