LEGO bouwinstructies kwijt | Online zoeken en downloaden

Heb jij ook een doos, tas of koffer vol met bouwinstructies en kun je net die ene niet vinden die je zo graag wilt bouwen? Of wil je zelf een set opbouwen maar weet je niet meer welke onderdelen je daarvoor nodig hebt? Wij zetten hieronder een viertal websites op een rijtje waar je gemakkelijk en snel de bouwinstructies in digitale vorm kunt terugvinden en downloaden.

Advertentie

 

 

De officiële LEGO site

Bouwinstructies lego

 

De eerste plek om te gaan zoeken is de site van LEGO zelf. Hier is een aparte pagina te vinden met PDF’s van de bouwinstructies. Onder Klantenservice – Bouwinstructies vind je een zoekfunctie waar je een groot aantal instructies mee terug kunt vinden.

Om op deze pagina de juiste bouwinstructie te vinden, moet je wel iets weten over de set. Zou kun je zoeken op het nummer van de set of via de vele diverse thema’s die LEGO sets hebben. Weet je beide niet, kun je ook zoeken via trefwoorden. In de database zitten de titel en soms een korte omschrijving. Op basis hiervan kun je je set wellicht terugvinden.

Weet je uit welk jaar je set komt? Dan kun je ook op basis van jaar zoeken in de database.

Als je de set gevonden hebt krijg je de doos te zien en kun je de bouwinstructie downloaden als PDF. Kies hier voor de V29 versie, met deze versie kun je het boekje uitprinten op standaard A4 papier.

 

Brickfactory

 

Brickfactory is de een database volledig opgebouwd uit ingeschande bouwinstructies. Beginnend in 1955 tot en met heden zijn er talloze bouwinstructies te vinden op deze site. Allemaal op de site in te zien en lastiger te printen.  De sets zijn terug te vinden op jaar, thema, nummer en naam. Naast heel veel instructies zijn er onder andere ook catalogi, stickers en posters te bekijken.

 

Brickinstructions

 

Op brickinstructions.com vind je sets zoeken op jaartal en op thema. Via het simpele zoekformulier kun je ook nog zoeken op trefwoord en setnummer. Anders dan bij de andere websites kun je hier direct de handleidingen inzien en zo gaan bouwen. Je hoeft dus niet eerst een PDF te downloaden, maar kunt de handleiding groot op je scherm openen en zelfs inzoomen.

 

Brickset

Volgens eigen zeggen staan er op de engelstalige website van brickset meer dan 10000 LEGO sets. Je kunt door de sets heen bladeren, maar ook zoeken op bijvoorbeeld thema en jaartal. Deze website zoekt in de database van LEGO zelf, maar haalt daarnaast informatie van nog veel meer websites, zodat je allerlei informatie over de set kunt terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van de onderdelen waar een set uit bestaat, een overzicht aanbieders, reviews en diverse links naar pagina’s met nog meer informatie over de set.

In het onderdelen overzicht kun je snel en makkelijk terugvinden uit welke steentjes de set bestaat. Daarnaast kun je hier per onderdeel doorklikken en kijken in welke sets deze nog meer voorkomen.

 

 

Wij wensen je veel bouwplezier!

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.