DUPLO en LEGO schoonmaken

Na uren spelen is het ook wel eens nodig om de LEGO en DUPLO schoon te maken. LEGO schoonmaken kan gelukkig heel eenvoudig.

Advertentie

 

In de wasmachine

Stop de LEGO in een kussensloop. Voor de zekerheid kun je ook twee kussenslopen gebruiken, of een waszak. Mocht er dan één scheuren of een klein stukje losraken zit het niet gelijk los in de machine. Met een elastiek of touwtje kun je de buitenste sloop dichtmaken. Stop het geheel in de wasmachine en zet deze op een kort programma van 30 graden.

Leg de LEGO na afloop van het wasprogramma op een badlaken en laat het daar minstens een dag drogen. Stop de steentjes nooit in de oven of magnetron. Ook met een föhn nadrogen is niet aan te raden.

 

Lego schoonmaken en wassen - veel bouwplezier

 

LEGO schoonmaken met de hand

Wil je zeker weten dat de prints en stickers niet van de blokjes afgaan, was ze dan met de hand. Dit kan in de gootsteen of in bad met afwassop. Voor ontsmetting kun je ook nog gebruik maken van Dettol. Spoel na het afwassen af met schoon water. Motors, kabels, accu’s en andere elektrische onderdelen alleen afdoen met een vochtige doek en eventueel met alcohol voor de ontsmetting.

Ook hier geldt het bovenstaande droogadvies; op een badlaken en minstens een dag laten liggen.

 

Niet in de vaatwasser

In de vaatwasser wordt het vaak veel heter dan in een wasmachine. Daardoor kunnen de blokjes vervormen en is het mogelijk dat ze niet meer goed op elkaar passen.

 

Wij wensen je veel schoonmaak plezier!

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.