Het grootste LEGO reuzenrad van de wereld!

Tomáš Kašpařík bouwde dit geweldige reuzenrad van ruim 3 meter hoog! Daarmee is dit LEGO reuzenrad het hoogste van de wereld en heeft het wereldrecord op zijn naam staan.

Advertentie

Grootste LEGO reuzenrad

LEGO Reuzenrad

 

Al eerder bouwde Tomáš Kašpařík de houten LEGO achtbaan. Het LEGO reuzenrad bevat meer dan 40.000 onderdelen, 300 bouwuren en is 365 cm hoog. Om het reuzenrad in beweging te zetten worden slechts twee motoren van LEGO Power Functions gebruikt!

 

 

LEGO Reuzenrad | 10247

LEGO Reuzenrad 10247

 

In 2015 kwam LEGO zelf al met een reuzenrad binnen het thema Creator Exert. Deze is echter ‘maar’ 60 cm hoog. Met 12 kleurrijke hangende gondels, een ijskraampje, een kiosk en 10 minifiguren.

 

 

 

 Deze post over het grootste reuzenrad bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

 

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.