Hoe wordt LEGO gemaakt? | Van granulaat naar steentje

Iedereen heeft de bekende LEGO steentjes wel in huis of in zijn handen gehad. Maar hoe worden die blokjes en figuurtjes eigenlijk gemaakt? Wij zochten het voor je uit!

Advertentie

Hoe wordt LEGO gemaakt?

Hele kleine brokjes plastic

Granulaat zijn allemaal hele kleine brokjes plastic. Dit granulaat, in verschillende kleuren, wordt naar de LEGO fabriek gebracht. Daar wordt het in een grote opslagtank gestort, waarna het via buizen naar de spuitgietmachines gaat. In deze machines wordt het granulaat verhit tot ongeveer 230° C. Door deze hitte smelt het granulaat en kan het in gietmallen worden gegoten. De machine zet heel veel druk op de mallen om te zorgen dat de steentjes perfect nauwkeurig zijn. Daarna worden ze binnen 10 seconden gekoeld en uit de mal verwijderd.

Hoe wordt LEGO gemaakt

Met de robot-truck

Alle steentjes die klaar zijn gaan automatisch in dozen. Als een doos vol is wordt deze door een robot-truck naar een volgende transportband gebracht om ze naar de volgende plek in de fabriek te brengen.De steentjes die klaar zijn gaan naar de montagehal. Daar worden de details verzorgd, de gezichtjes gestempeld en de onderdelen bestaande uit meer steentjes gemonteerd.

 

Hoe wordt LEGO gemaakt

 

Complete sets

Als laatste worden alle onderdelen verzameld om de sets compleet te maken. De dozen worden gevouwen, de bouwinstructies toegevoegd en er wordt gecontroleerd of de machines geen fouten hebben gemaakt met inpakken.Deze sets gaan naar (web)winkels over de hele wereld en kunnen jullie de sets kopen en bouwen!

 

Wij wensen jullie veel bouwplezier!

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.