LEGO AR-Studio | Nieuwe LEGO app brengt creaties tot leven

LEGO is aan het bouwen aan een nieuwe app. Een app waarmee je creaties tot leven komen!

Advertentie

 

 

LEGO AR-Studio | Draken en treinen komen tot leven

De app heet LEGO AR-Studio. De ontwikkeling gebeurt door het Creative Play Lab team. Door een iPhone of iPad op een bepaalde set te richten, komen de sets met Augmented Reality tot leven. Zo kun je in de app diverse effecten uitkiezen, zoals het virtueel water spuiten van een brandweerwagen of een vuurspuwende draak.

Naast het tot leven laten komen reageren de LEGO minifiguren op elkaar, kun je virtuele sets wegzetten en opdrachten uitvoeren. Ook is het mogelijk om foto’s te maken en filmpjes op te nemen.

 

Dat wil ik ook!

Deze toffe app kun je gratis downloaden, alleen heb je wel een nieuw model iPhone of iPad nodig. De app werkt namelijk met ARKit en is daarom alleen beschikbaar onder iOS 11. Dat wil zeggen dat je een iPhone 6s, iPhone 6SE of nieuwer moeten hebben. Op de iPad werkt de app vanaf de iPad 5 of iPad Pro.

De app is gratis, alleen heb je wel de geschikte LEGO-sets nodig. Dat zijn momenteel een drietal sets van LEGO City en een drietal van LEGO Ninjago.

In de loop van de tijd zullen er meer sets geschikt zijn.

 

 

Deze post over LEGO AR-Studio bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

 

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.