Boost! | LEGO programmeren via een app

LEGO komt met Boost! Deze set is gericht op kinderen van 7 jaar en ouder. Met deze set kunnen kinderen personages via een app van commando’s voorzien.

LEGO Boost

‘Vernie the Robot’ en ‘Multi-Tool Rover’

‘Vernie the Robot’ en ‘Multi-Tool Rover’ zijn onder andere namen de uiteindelijk vijf verschillende modellen. Er is een centrale Move Hub waar kinderen een sensor en verschillende onderdelen kunnen toevoegen. De sensor kan dan afstand meten en kleuren detecteren. De gehele set bestaat uit 840 steentjes en de Move Hub.

LEGO Boost wordt set nummer 17101. Na het downloaden van de gratis app kun je met deze set aan de slag! Met behulp van een stappenplan kun je vijf multifunctionele modellen gaan bouwen en programmeren.

Advertentie

Wat bevat deze set allemaal?

De set bestaat uit 843 bouwstenen en een speelmat. Deze speelmat kun je gebruiken bij een aantal spelletjes. Naast de stenen en de speelmat bevat de doos ook nog een poster. Na het bouwen kun je de app gebruiken om je eigen LEGO modellen te coderen en ermee te spelen. Zo kun je met de kleur- en afstandssensor beweging, afstand en kleur detecteren. Daarnaast kan deze ook nog gebruikt worden als licht

Adviesprijs is 159,99 euro en is verkrijgbaar vanaf augustus 2017.

Advertentie