LEGO braille bricks | Braille leren met LEGO

Er komen speciale LEGO braille bricks, om het voor visueel gehandicapte kinderen makkelijker te maken om te spelen en leren met LEGO.

Advertentie

LEGO braille bricks

LEGO braille bricks

De steentjes zijn zo gemaakt dat de letters en cijfer van het braille alfabet erop zijn te voelen. Ook zijn de blokjes volledig passend op de standaard noppen. De braille bricks zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse verenigingen voor blinden en slechtzienden uit verschillende landen.

LEGO braille bricks doos

Elke set bevat ongeveer 250 braille bricks, met daarop dus een braille-letter, cijfer of leesteken. De sets zullen niet te koop zijn, maar vanaf 2020 beschikbaar via een aantal blindeninstituten.

 

 

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.