LEGO City treinen | Van hogesnelheid naar zware vracht

Treinen blijven bij veel kinderen super om naar te kijken en zelf in mee te rijden. En een echte rijdende trein om mee te spelen, en dan ook nog van LEGO, dat is helemaal top natuurlijk. De eerste LEGO trein werd in 1966 geïntroduceerd. Dit bleek een van de succesvolste series te worden. Met een motor die draaide op een batterij konden zelfgebouwde treintjes over rails rijden. In 2006 werden de draadloze treinen op de markt gebracht.

Advertentie

LEGO City Hogesnelheidstrein | 60051

LEGO trein

De hogesnelheidstrein rijdt in volle vaart door de stad. Bij deze LEGO trein kan het dak van de wagons worden opgetild, zodat de passagiers echt mee kunnen rijden. Als iedereen zit kan de machinist weer verder rijden naar het volgende station. De trein kan op zeven verschillende snelheden rijden en wordt bediend met een afstandbediening via infrarood.

 

LEGO City Vrachttrein | 60052

LEGO trein

Deze vrachttrein kan van alles vervoeren. Natuurlijk allerlei verschillende goederen, maar ook voor dieren is er plek. Bij deze LEGO trein zit een veewagon en twee goederenwagons, die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De locomotief kan op zeven verschillende snelheden rijden en zo alle goederen naar de juiste plek vervoeren. Met de vorkheftruck bij de set kun je de goederen veilig op en af de wagons laden. De beweegbare kraan met haak voor de zwaardere vracht kun je de zware spullen op de grond of van het ene voertuig naar het andere verplaatsten.

 

 

LEGO City Zware goederen vrachttrein | 60098

LEGO trein

Voor de extra zware goederen is er de indrukkwekkende zware goederen vrachttrein! Je kunt van alles vervoeren met deze gemotoriseerde trein. Naast de trein bevat de set een verschuifbare kraan om de helicopter op de wagon te kunnen takelen. En de graafmachine legt alle LEGO bij elkaar om ze in de goederenwagon te gooien. Tot slot kan deze ook mee met de trein, om op de volgende plek verder te graven. Ook deze LEGO trein kan op zeven verschillende rijden met een afstandsbediening die werkt via infrarood.

 

 

Flexibele rails voor de treinen

 

Wat is een trein zonder rails 😉 Deze flexibele rails zijn ideaal en bruikbaar voor alle hierboven beschreven treinen. De rails kun je gemakkelijk buigen, waardoor je je fantasie kunt gebruiken en een creatieve baan kunt bouwen. Als extra toevoeging kun je nog de treinwissels erbij gebruiken. Daardoor kun je de trein laten wisselen tussen allerlei verschillende banen en verschillende ritten laten rijden.

 

 

 

Let op: in de trein gaan 3 AA batterijen die niet zijn meegeleverd. Als je er gelijk mee wilt spelen is het dus handig om deze erbij te doen.

 

Deze post over de LEGO trein bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.