LEGO Dimensions | Echte LEGO modellen in een virtuele spelwereld

LEGO interactieve spellen op de diverse spelcomputers kennen de meeste mensen wel. Batman, Lord of the Rings, the LEGO movie, voorbeelden van spellen die beschikbaar zijn om zelf te spelen. LEGO Dimensions is de uitgebreidere versie hiervan, het zogenaamde ‘Toys to Life’.  Hierbij combineer je echte LEGO modellen met het spelen in een virtuele spelwereld.

Advertentie

 

LEGO Dimensions
Foto gemaakt door zigazou76

Hoe werkt dat dan?

Echte LEGO modellen in een virtuele spelwereld, hoe werkt dat dan? Er zijn diverse fysieke LEGO modellen verkrijgbaar, die je op de LEGO Toy Pad kunt zetten om deze te kunnen gebruiken in het spel. Het LEGO toy pad is een speciaal RFID platform, dat zorgt voor de communicatie tussen het fysieke LEGO model en het virtuele.

Bij LEGO Dimensions zijn alle figuren nuttig in alle verschillende werelden. Ook nieuwe figuren kunnen werken in het basisspel en voegt unieke vaardigheden toe die door het hele spel te gebruiken zijn.

Het spelen begint met het startpakket, waarbij losse blokjes zitten om voertuigen van te kunnen maken. Om het spel te kunnen gaan spelen, zul je eerst met diverse LEGO blokjes de basis moeten opzetten.

Er zijn verschillende soorten pakketten beschikbaar, als basis of als uitbreiding. Zo heb je de ‘starter pack’, die alles bevat wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met het spelen. Daarnaast heb je de ‘level pack’, ’team pack’ en ‘fun pack’, resp. de grote, middelgrote en kleine uitbreidingen.

 

LEGO Dimensions
Foto gemaakt door giocovisione

E.T., Harry Potter, Knight Rider en nog veel meer!

Op dit moment zijn er figuren beschikbaar uit de volgende sets en films: Adventure Time, Back to the future, DC Comics, Doctor Who, E.T, Fantastic beasts and where to find them, Ghostbusters, Goonies, Harry Potter, Jurassic World, Knight Rider, LEGO Batman movie, LEGO City, LEGO Chima, LEGO Ninjago, Midway Arcade, Mission Impossible, Portal 2, Scooby Doo, Sonic the Hedgehog, The A-team, The Gremlins, The LEGO movie, The lord of the rings, The Simpsons en The wizard of os.

In het najaar volgen een aantal nieuwe figuren.

Je kunt LEGO Dimensions spelen op een PS3, PS4, WiiU, Xbox360 en de XboxOne.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.