LEGO Ninjago City 70620 | Review: echt te gek!

De LEGO Ninjago City 70620 set van 2017 is echt te gek.
Maar liefst 3 verdiepingen hoog met uiteenlopende winkels, restaurants en andere gebouwen.
Alle 4867 steentjes zijn onderverdeeld in 16 verschillend genummerde zakjes. Elke verdieping is dan weer ongeveer onderverdeeld in nummer 1-5.
16 minifiguren zijn bij de set inbegrepen en natuurlijk is elke karakter terug te vinden in de LEGO Ninjago movie die vanaf 27 september te zien is in de bioscoop.

Advertentie

 

 

‘Pluspunten wat betreft de speelbaarheid voor de kinderen.’

 

LEGO Ninjago City

 

 

LEGO Ninjago City: Herkenbare uitstraling en leuk om mee te spelen

De set is in alle opzichten erg herkenbaar in zijn stijl.
Dat wil zeggen dat het echt een kleine China Town op zich is. Er zit veel detail in de muren en op de daken.
Zo zijn er verschillende technieken gebruikt om de daken mee te maken.
Zelfs van de bekende auto deurtjes kun je straks een gedeelte van het bovenste dak mee maken.

Vrolijke oranje-neon kleurige lampionnen vindt je straks terug door de hele stad.

Dan is er ook nog de lift. Erg leuk voor de kinderen om mee te spelen. Maar wij vinden de lift toch wat minpuntjes hebben. Zo loopt ‘ie niet heel soepel naar boven en beneden.
Ook komt de lift niet helemaal op grond als je hem helemaal naar beneden doet.

 

LEGO Ninjago City 70620

 

Andere opvallende delen zijn de pinautomaat en de oven in het vis-restaurant.
Aan de achterzijde van de pinautomaat maak je straks een handig systeem, zodat er ook echte 100 LEGO-geld biljetten uitkomen.
In het vis restaurant is de oven zo gebouwd dat je – door een draai te geven – de krab een ander/gebakken kleurtje kan geven.

 

ninjago city review veelbouwplezier

ninjago city review veelbouwplezier

 

Dit zijn echt twee pluspunten wat betreft de speelbaarheid voor de kinderen.

 

 

Opvallende (nieuwe) LEGO-stenen

Opvallend aan deze set is de hoeveelheid nieuwe LEGO-stenen die gebruikt zijn, of bekende stenen met nieuw gebruikte kleuren.
Hieronder hebben we er een aantal uitgelicht:

LEGO 34103 Veel Bouwplezier      LEGO 27925 Veel Bouwplezier      LEGO 33909 Veel Bouwplezier     LEGO 3024pb010 Veel Bouwplezier

 

 

Stickers plakken

Helaas zitten er bij deze set wel weer heel veel stickers. Twee velletjes met ruim 50 stickers moet je, tijdens het bouwen van de stad, plakken op verschillende elementen.
Wij vinden dat LEGO, zeker gezien het feit dat deze set waarschijnlijk genoeg geproduceerd wordt en gaat worden, beter gebruik kan maken van bedrukte steentjes.
Het voordeel daarvan is dat het voor de bouwer best veel frustratie scheelt, want het lukt niet altijd om de stickers recht te plakken.* Daarbij is de kwaliteit van de afbeeldingen op bedrukte steentjes stukken beter.

 

‘Ninjago City: Een kleine China Town op zich.’

*Een tip voor het plakken is om een klein schoteltje water neer te zetten, met een drupje afwasmiddel. – Je kunt zelf handschoentjes aandoen om vingerafdrukken bij de transparante stickers te voorkomen. –
De sticker haal je voorzichtig (eventueel met een pincet) van het stickervel en doopt hem in het schoteltje water. Vervolgens kun je de stickers gemakkelijk recht schuiven op het betreffende LEGO-steentje. Deze manier kost echter wel weer extra tijd. Ook moet je de steentjes daarna de tijd geven om goed te laten opdrogen.

 

ninjago city review veelbouwplezier

 

Wist je dat / Leuke weetjes

  • Er een plant is gebruikt wat eigenlijk haar is van George Harrison uit The Beatles set? LEGO heeft uiteraard wel de kleur aangepast voor de plant. 😉
  • Er zoveel mooie technieken zijn gebruikt bij deze set dat het net een MOC lijkt, gemaakt door een AFOL?!
  • Je de sushi-tafel op de bovenste verdieping echt kunt laten draaien?
  • Je ruim 50 verschillende kleuren kunt terug vinden in de set?

 

ninjago city review veelbouwplezier

 

 

ninjago city review veelbouwplezier

 

 

LEGO Ninjago City

 

 

Hoeveel kost de LEGO Ninjago City 70620?

De set kun je bij LEGO zelf kopen voor €329,99. Wij vinden de prijs/kwaliteit verhouding goed. Ondanks de hoge prijs krijg je zeker waar voor je geld, want je hebt uren bouwplezier en je kunt daarna natuurlijk ook spelen met de set.

Zoals je misschien al weet kun je met een VIP-account sparen voor hoge kortingen op LEGO-sets. Wist je dat het aanmaken van zo’n LEGO VIP-account gratis is? Lees hier meer over LEGO VIP’s.

 

Wij wensen je veel bouwplezier!

 

 

8.6

Detail

9.0/10

Kleurgebruik

8.5/10

Techniek

9.0/10

Gebruikte stenen

8.0/10

Waardering

  • De LEGO Ninjago City 10270 is de moeite van het kopen waard. Je hebt uren bouwplezier en er zitten genoeg leuke en mooie bouwstijlen in die erg herkenbaar zijn voor een echte China Town.
Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.