LEGO Star Wars X-Wing levensgroot nagebouwd

Wow, een levensgrote LEGO Star Wars X-Wing, midden in de Zwiterse Alpen! Ter promotie van de nieuwe film ‘The Rise of Skywalker’ die in December uitkomt. heeft LEGO met diverse nieuwe sets uitgebracht. Daarnaast maakt LEGO al 20 jaar sets binnen het Star Wars thema, reden voor een feestje!

Advertentie

LEGO Star Wars X-Wing

LEGO Star Wars X-Wing
Foto door Jan Hetfleisch/Getty Images voor de LEGO Group

The Force Friday, zoals deze levensgrote X-Wing heet, is gemaakt van 2,5 miljoen LEGO steentjes.  LEGO Certified Professional Georg Schmitt en zijn team van 10 bouwers hebben hier meer dan 1500 uur aan gewerkt. Hij is 10 bij 10 meter groot, enorm dus.

De X-Wing landde in het Jungfraujoch in Zwitersland, een locatie die lijkt op de ijsplaneet Hoth uit de films.

LEGO Star Wars X-Wing
Foto door Jan Hetfleisch/Getty Images voor de LEGO Group

 

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.