LEGO vs Lepin | LEGO wint

Lepin staat bekend als de goedkope variant van LEGO, voornamelijk te krijgen via chinese websites. Natuurlijk is LEGO hier niet blij mee. Al eerder heeft LEGO stappen ondernomen, maar vandaag is de uitspraak van de chinese rechter in de zaak LEGO vs Lepin.

Advertentie

LEGO vs Lepin

LEGO vs Lepin

Vier verschillende bedrijven hebben vandaag de opdracht gekregen om onmiddellijk te stoppen met het produceren, verkopen en promoten van de imitaties. Daarnaast moeten zij LEGO een schadevergoeding betalen van 4,5 miljoen renminbi, wat gelijk staat aan ongeveer 650.000 Amerikaanse dollars.

Imitaties

Al eerder heeft LEGO met succes chinese imitators aangeklaagd. Vorig jaar won LEGO een zaak tegen Bela Bricks, ook voor het maken, distribueren en verkopen van imitatie producten. De CEO van LEGO, Niels B. Christiansen, merkte terecht op dat de uitspraken ‘een duidelijk waarschuwingsbericht zijn voor andere bedrijven die mogelijk LEGO producten kopiëren’ LEGO blijft alle nodige juridische stappen ondernemen om hun intellectuele eigendomsrechten te beschermen.

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.