Minifiguren: Waarom zijn LEGO-poppetjes geel?

In de beginjaren van LEGO hadden alle minifiguren een gele huidskleur. Sinds de speciale sets als Star Wars, Harry Potter en Ninjago zitten er ook ander gekleurde figuren tussen. De basis sets zoals LEGO City, bevatten echter allemaal nog poppetjes met een gele huidskleur.

Advertentie

veelbouwplezier-minifiguren

 

Geen onderscheid tussen verschillende rassen

LEGO wil geen onderscheid maken tussen verschillende rassen. Daarom is gekozen voor de kleur geel. Een kleur die goed kan doorgaan voor de gemiddelde huidskleur, maar waar mensen geen geen aanstoot aan nemen. Dit komt omdat er niemand op de hele wereld is met een fel gele huidskleur, dus dit heeft een neutraal karakter.  

 

Creatief spel met minifiguren van LEGO

Kinderen spelen graag met LEGO. Zij kijken niet naar de huidskleur, want ze snappen toch wel dat het geen echte mensen zijn. Bovendien draait het niet om de huidskleur, maar om het spel en het karakter van de poppetjes.

veel bouwplezier - lego - poppetjes - minifiguren

Snorren en baarden, paardenstaarten en lippenstift

De eerste figuren werden geïntroduceerd in 1974. De poppetjes waren toen eenvoudig geel, zonder verdere kenmerken. Met de stijgende populariteit van LEGO, worden de mannetjes steeds echter. Ze kregen baarden en snorren en vaak een petje op. Pas in 1979 kwamen de eerste haarstukken.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.