NASA Apollo Saturn V 21309 | LEGO Ideas

Vandaag is de dag van de ruimtevaart. De perfecte dag om wat meer te vertellen over de NASA Apollo Saturn V!

Advertentie

NASA Apollo Saturn V | 21309

Apollo Saturn V

De  Saturnus V is de grootste, zwaarste en krachtigste raket ooit gebouwd. Hij bestaat uit drie verschillende trappen. De eerste trap heeft vijf F1 motoren die bij de lancering zorgen voor een gezamenlijke stuwkracht. De tweede trap heeft vijf J2 motoren, aangedreven met vloeibare waterstof. De derde trap heeft de enige herstartbare motor. Deze trap zorgt ervoor dat de Apollo Saturn V in een baan om de aarde wordt gebracht. Na anderhalve omwenteling rond de aarde wordt de motor opnieuw om aan de aardse zwaartekracht. Zo kan de raket naar de maan. De ring met besturingsapparatuur zit boven in derde trap.

Eén meter hoog LEGO model

Apollo Saturn V

De Apollo Saturn V is een schaalmodel, waarbij de schaal 1:10 is aangehouden. Dit model is een meter hoog en 17cm in doorsnede. Er zitten drie verschillende standaarden bij, waarmee je het model ook horizontaal kan neerzetten. Er zitten drie minifiguren bij van astronauten.

Een boekje met informatie over de bemande Apollo missie’s en achtergronden van de fans die deze LEGO Ideas set hebben ontworpen maakt deze set compleet.

Deze post over de NASA Apollo Saturn V bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.