Nieuwe achtbaan in LEGOland Billund

Dit jaar bestaat LEGOland Billund 50 jaar! In 1986 werd het eerste LEGOland park geopend. Dit bleek een groot succes en sinds die tijd zijn er dan ook diverse andere LEGOland pretparken geopend. Om het 50 jarig jubileum te vieren wordt het park opgeknapt en een nieuwe attractie geopend.

Advertentie

Flyvende Ørn

De ‘Vliegende Adelaar’ zal worden gebouwd door het duitse bedrijf Zierer. De nieuwe achtbaan vervangt de Timber Ride. Deze werd in 2013 gesloten. Rondom een rotsachtig landschap zullen diverse nieuwe LEGO dieren te zien zijn, waar je met de achtbaan doorheen raast. Op het hoogste punt van 11 meter kun je de adelaarsklif zien, waar een moeder adelaar waakt over haar kinderen. De achtbaan krijgt een lengte van 281 meter en een snelheid van 46 kilometer per uur.

 

LEGOland

 

Nog meer kleur

Naast de nieuwe achtbaan zullen ook verschillende delen van het park worden opgeknapt. Zo krijgt de ingang nog meer kleur, met onder andere een reusachtige LEGO dinosaurus. Daarnaast zal de kanowaterbaan in het LEGOredo gebied grondig worden gerenoveert en zal er opnieuw gestraat worden.

 

 

Wereldrecordpoging hoogste toren bouwen

In juni zal er in het park een wereldrecordpoging hoogste LEGO toren bouwen plaatsvinden. Op dit moment ligt dat record in Milaan. Daar werd in 2015 een toren gebouwd van 35,05 meter hoog.

 

Ga jij een ritje maken in de nieuwe achtbaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

 

Volg Veel Bouwplezier ook op FacebookPinterestYouTube of Instagram.

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.