Panama Canal 2000451 | LEGO Education

Het Panamakanaal is een ruim 81 kilometer lang kanaal dat de Caribische zee verbindt met de Grote Oceaan. Het is een belangrijke intercontinentale transportader.

Advertentie

Panama Canal | 2000451

 

Panama kanaal LEGO

 

Aan de beide uiteinden van het kanaal zijn enorme sluiscomplexen. Deze hebben samen 16 betonnen sluisdeuren van 57 meter breed, 30 meter hoog en 10 meter dik.

Een van deze sluiscomplexen is nu nagemaakt in LEGO, speciaal voor de LEGO Education lijn. Eerst zou de set alleen in Panama beschikbaar zijn, maar via de Panama STEM website is de set nu verkrijgbaar en wordt over de hele wereld verzonden.

Prijs en beschikbaarheid

In totaal zijn er 40.000 sets gemaakt. Ze zijn te koop voor $249.95, wat omgerekend ongeveer €212 is. Exclusief verzenden.

Wil je graag een set hebben? Bestel deze dan snel via de Panama STEM.

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.