Prototype steentje gerecycled plastic onthuld

LEGO heeft zichzelf als doel gesteld om voor 2030 alle producten te maken van duurzaam materiaal. Het bedrijf heeft nu een prototype gemaakt van een bouwsteentje van gerecycled plastic.

Advertentie

Prototype

Gerecycled plastic

Het prototype is gemaakt van PET-plastic uit afgedankte flessen. De steen voldoet aan alle strenge kwaliteits- en veiligheidseisen van het bedrijf. De afgelopen drie jaar heeft een team van ruim 150 mensen hard gewerkt aan het testen van verschillende variaties van PET-plastic. De strenge eisen van LEGO omvatten onder andere kwaliteits-, veiligheids-, en spelingseisen, waaronder ook koppelkracht.

Onderstaande infograpic geeft mooi weer hoe het proces verloopt van plastic fles naar prototype.

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.