Vrouwen van NASA verkrijgbaar bij LEGO

Nancy Grace Roman, Margaret Hamilton, Sally Ride en Mae Jemison, vier amerikaanse vrouwen die veel hebben betekend voor de ruimtevaart. Via LEGO ideas komt deze set vandaag op de markt.

Advertentie

Nieuwe set via LEGO ideas

Maia Weinstock van de MIT-universiteit heeft deze set bedacht. Via LEGO ideas had Maia al snel de benodigde 10.000 positieve reacties verzameld. Daarna beoordeelde een team van LEGO het project en afgelopen maart besloten om het idee uit te voeren als set.

 

Vrouwen van NASA

 

Vrouwen van NASA | 21312

De vier vrouwen hebben elk een belangrijke rol gespeeld. Zo was Nancy Grace Roman van belang bij het ontwerp van de Hubble ruimtetelescoop. En Hamilton hoofd software ontwerper voor de Apollo 11 maanlanding. De eerste vrouw in de ruimte was Sally Ride en de eerste Afro-Amerikaanse vrouw Mae Jemison.

Elk minifiguur heeft zijn eigen kleine omgeving met kenmerken van de functie.

 

Koop bij bol.com

 

Deze post met over de vrouwen van NASA bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.