Chocolade LEGO stenen en poppetjes

Met de ijsblokjesvormen die we al eerder op Veel Bouwplezier! hebben laten zien, kun je nog veel meer leuks dan alleen ijsblokjes maken. Dit keer hebben we chocolade LEGO steentjes en minifiguren gemaakt. Super simpel en lekker!

Advertentie

 

 

chocolade lego veel bouwplezier

 

Wat heb je nodig?

IJsblokjesvormen
• Chocolade
• Een (magnetronbestendige) kom

 

Aan de slag met chocolade LEGO vormen

Eerst zul je de chocolade moeten laten smelten. Daar zijn verschillende manieren voor.

Au bain-marie – een kom in een pan met water die je aan de kook brengt. De kom verwarmt met het water mee en daardoor smelt de chocolade.

In de magnetron – hier moet je goed bij opletten, dat de chocolade niet verbrand. Het beste is steeds 20/30 seconden en dan roeren.

In een kom – hierbij gebruik je twee kommen. De eerste vul je met kokend water en de tweede met chocolade. Regelmatig even roeren tot de chocolade volledig is gesmolten.

Wij kozen voor de derde manier. Na ongeveer een kwartier was de chocolade zo gesmolten dat deze gemakkelijk met een lepel in de vormen te scheppen is.

Daarna begint het wachten. Tot de chocolade weer hard genoeg is geworden om voorzichtig uit de vorm te halen. En dan heb je eetbare LEGO steentjes en minifiguren.

Veel plezier met maken en opeten!

 

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.