DIY | Maak je eigen LEGO krijtjes

Onze kinderen zijn dol op knutselen en kleuren. Ze hebben dan ook dozen vol viltstiften, potloden en krijtjes. Vooral de krijtjes moeten het vaak ontgelden, er zitten volop kleine, gebroken stukjes in de doos, waar vervolgens niet meer mee gekleurd wordt. Tijd om daar wat leuks mee te doen!

Advertentie

 

 

Wat heb je nodig?

  • Krijtjes (wij gebruiken de restjes uit de knutseldoos, maar je kunt natuurlijk ook nieuwe krijtjes kopen)
  • IJsblokjesvorm
  • Oven
  • Snijplank
  • Mesje

 

LEGO krijtjes - Veel Bouwplezier

 

Aan de slag met LEGO krijtjes

Pak de krijtjes. Als eerste verwijder je de papiertjes die om de krijtjes heen zitten. Snij of breek daarna de krijtjes in kleine stukjes, zodat ze makkelijk in de vorm passen.

Doe de kleine stukjes in de ijsblokjesvorm en zet deze in de oven. De oventemperatuur die ik heb gebruikt is 135 graden. Laat ze er een kwartier instaan, dan zijn alle krijtjes gesmolten. Haal de vormen uit de oven en laat ze minimaal een halfuur afkoelen. Wil je voorkomen dat het vet uit het waskrijt zich scheidt van de kleur, is het handig om de gesmolten waskrijt even te roeren.

Je kunt de krijtjes makkelijk uit de vorm drukken, doordat de vorm flexibel is. Als er nog randjes aan zitten kun je die eraf snijden of voorzichtig breken.

De LEGO krijtjes werden meteen in beslag genomen en er zijn al talloze kunstwerken gemaakt voor oma, opa en de buurvrouw.

 

Wij wensen je veel knutselplezier

Volg Veel Bouwplezier! nu ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.