Duurzame en plantaardige LEGO

LEGO gaat duurzame en plantaardige LEGO steentjes op de markt brengen. Nog dit jaar worden de eerste blokjes binnen sets vervangen

Advertentie

Bioplastic gewonnen uit suikerriet

Hoe wordt LEGO gemaakt

 

De duurzame en plantaardige blokjes zijn gemaakt van bioplastic. Dit wordt gewonnen uit suikerriet. De eerste blokjes die duurzaam zullen worden geproduceerd zijn de bomen, struiken en bladeren uit diverse sets. Gemiddeld is dit 1 à 2 % van de totale productie, maar het is een goed begin.

Duurzame en plantaardige blokjes gemaakt van bioplastic

Uiteindelijk wil LEGO alle blokjes maken van bioplastic. In 2030 wil LEGO alle kernproducten en verpakkingen duurzaam geproduceerd hebben.

Hoe wordt LEGO gemaakt?

Op dit moment wordt het overgrote deel van LEGO nog gemaakt van granulaat. De nieuwe stukjes worden gemaakt van polyethyleen. Dit is een bestandsdeel van suikerriet. Het is zacht en flexibel plastic en kan duurzaam worden gemaakt. De steentjes gaan net zo lang mee als de steentjes zoals we ze nu kennen, aldus LEGO.

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.