LEGO dots | Het nieuwe concept

Nieuw in het LEGO assortiment is LEGO Dots, een 2d tegelconcept wat je op meerdere manier kunt gebruiken. In samenwerking met kunstenares Camille Walala is de serie van start gegaan!

Advertentie

LEGO Dots

Om het nieuwe product te promoten, bouwde Camille haar meest interactieve werkt tot nu toe. Een openbare kunstinstallatie, waar het karakteristieke van haar werk samenvalt met het nieuwe LEGO product. Creativiteit, zelfexpressie en toegankelijkheid, samen in het House of Dots. Voor het huis zijn ruim 2 miljoen LEGO tegels gebruikt, die door onder andere 180 kinderen van de Kings Cross Academy zijn geplaatst. Samen met een achttal AFOL’s is er zo’n 800 uur gewerkt om de hele installatie af te krijgen.

LEGO Dots

Het huis bestaat uit vijf kamers, die verdeeld zijn over acht containers. Alles is van LEGO Dots, denk hierbij aan de vloeren, muren, maar ook de meubels, lijsten, plantenpotten en keuken accessoires.

LEGO Dots is gebaseerd op diverse vormen en kleuren, terug te vinden in verschillende tegels. Door diverse basissen, zoals armbanden en fotolijstjes, kunnen kinderen zelf aan de slag. Naast kleuren zijn er ook een aantal tegels met afbeeldingen, denk hierbij aan een muzieknoot, een pootafdruk of diverse gezichtsuitdrukkingen.

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.