LEGO minifiguur bestaat 40 jaar

Het is feest vandaag! Het LEGO minifiguur zoals we dat vandaag de dag nog steeds kennen bestaat 40 jaar. In 1978 verschenen de eerste sets met het bekende gele figuurtje.

Advertentie

Hoera, 40 jaar LEGO minifiguur

40 jaar geleden verschenen er 37 sets met daarin 40 verschillende figuren. LEGO heeft diverse leuke en informatieve afbeeldingen gedeeld om dit heugelijke feit te vieren.

LEGO minifiguur patent

Het orginele patent, met daarbij een uitgebreide tekening van het bekende minifiguur. Het patent werd eerder aangevraagd, namelijk in 1977. Maar omdat het eerste minifiguur  pas in 1978 in een set wordt het 40 jarig bestaan pas dit jaar gevierd.

LEGO minifiguur infographic

In 1974 werd het eerste LEGO figuur gelanceerd. Deze was gemaakt van LEGO stenen met beweegbare armen. In 1975 kwam er al meer het bekende figuur in en in 1978 werd het LEGO minifguur zoals we vandaag de dag kennen gelanceerd. De minifiguren zijn  precies even hoog als vier LEGO steentjes op elkaar.

Benieuw waarom de minifiguren geel zijn? Lees dan ‘Minifiguren: waarom zijn LEGO poppetjes geel?

Er worden acht verschillende mallen gebruikt om de minifiguren te maken.

Het LEGO minifiguur in 2018

In dit jaar zijn er meer dan 650 verschillende unieke gezichten. En er komen nog steeds nieuwe minifiguren bij!

 

LEGO minifiguur politie

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. Foto’s via Brickset

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.