LEGO Star Warriors | De kracht van het bouwen

Bij het speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden hebben ze een hele leuke tentoonstelling voor alle LEGO Star Wars fans! Bij LEGO Star Warriors, de kracht van het bouwen, gaat het over de geschiedenis van LEGO Star Wars.

Advertentie

May the force be with you!

LEGO Star Warriors

Speelgoedmuseum Kinderwereld heeft de allereerste sets van het thema en laat de ontwikkeling van de sets zien. Je ziet het hele Star Wars verhaal voorbijkomen, met alle bekende personages. Waan je in de wereld van de Jedi en de Sith, zie Anakin en Luke Skywalker, Obi wan Kenobi, meester Yoda en Darth Vader.

LEGO creëerde de eerste Star Wars sets in 1999, in samenwerking met de bedenker van de films, George Lucas. Sindsdien zijn er rond elke film nieuwe sets verschenen en is dit thema een van de populairste thema’s van LEGO. Behalve de gewone sets zijn er ook de Ultimate Collector Series (UCS). Dit zijn extra uitgebreide sets met heel veel LEGO steentjes. De allergrootste LEGO set ooit, de nieuwste Millenium Falcon, is een UCS. Deze set bevat meer dan 7.500 steentjes!

Daar wil ik naartoe!

De tentoonstelling LEGO Star Warriors is nog tot en met 4 maart 2018 te bekijken. Een leuk uitje voor in de voorjaarsvakantie! Je vindt speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden, aan de Brink 31. Toegangskaartjes kosten €4 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en €5 voor iedereen ouder dan 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Ben je 65+ dan betaal je €4,50. De museumjaarkaart is ook geldig in dit museum. Wil je weten wat er nog meer te doen is in speelgoedmuseum Kinderwereld? Kijk dan op de website van het museum.

 

Volg Veel Bouwplezier ook op FacebookPinterestYouTube of Instagram.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.