LEGO Taj Mahal Creator Expert aangekondigd

Er komt een nieuwe versie van de bekende LEGO Taj Mahal. In 2008 werd ook al een versie van de Taj Mahal uitgebracht. Vandaag kondigt LEGO aan dat er een nieuwe versie is gemaakt.

Advertentie

 

 

 

 

De Taj Mahal

In Agra, India, staat het grafmonument Taj Mahal. Dit is gebouwd in opdracht van de Indiase grootmogol Sjah Jahan voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal. Na zijn eigen dood is ook het lichaam van de grootmogol in het monument geplaatst.

Het gebouw is bekend geworden door de sprookjesachtige uitstraling, met veel wit marmer en volledig symmetrisch.

 

LEGO Taj Mahal Creator 10256

 

LEGO Taj Mahal Creator Expert | 10256

De oude Taj Mahal set is langdurig de grootste set geweest ooit door LEGO uitgebracht. Onlangs is dit record echter verbroken door de Millenium Falcon. De nieuwe Taj Mahal bevat 5923 steentjes, en dat is er eentje meer dan de oude, waardoor de nieuwe set gelijk de tweede grootste set wordt.

 

 

LEGO Taj Mahal Creator Expert 10256

 

LEGO Taj Mahal Creator Expert 10256 Front Release Module

 

 

De oude Taj Mahal | Advanced model | 10189

In 2008 kwam LEGO met de eerste versie van de Taj Mahal. Met 5922 steentjes een van de grotere LEGO set. Deze set is nu moeilijker verkrijgbaar en wordt niet meer geproduceerd.

 

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.