Waarom doet het zo zeer als je op een LEGOblokje stapt?

Het overkomt iedereen weleens, je loopt ‘s nachts naar beneden en stapt boven op een rondslingerend LEGO of DUPLO blokje. Auw! Dat doet zo gemeen zeer. Maar hoe komt het nou dat het zo zeer doet als je op een LEGOblokje stapt?

Advertentie

De wetenschap heeft het antwoord

De voetzool is een van de meest gevoelige delen van je lijf. Dat komt doordat je voeten ons voortdurend in evenwicht moeten houden. Daarom zitten er heel veel zenuwuiteinden in de onderkant van je voet, om zo deze informatie over te brengen naar je hersenen.

Nu zijn er nog veel meer scherpe dingen die pijn doen als je erop gaat staan, dus waarom noemen mensen dan vaak LEGO? Dat komt omdat er volgens LEGO in elk huishouden wel LEGO blokjes zijn. Met spelende kinderen (of volwassenen) liggen er in elk huis dus wel LEGO blokjes, en vaak ook op de vloer. Als je met je voet op een blokje gaat staan, breek het plastic niet. De scherpe hoeken dringen dan in de zool van je voet. En juist deze scherpe hoeken verergeren de pijn, omdat de kracht van de hoek dan is geconcentreerd op maar een klein gedeelte van je voet.

Dat betekent dus ook, dat als je er met je voet op gaat staan, het plastic niet breekt, maar intact blijven. Waardoor de scherpe hoeken zich in de zool van je voet graven. En juist deze scherpe hoeken verergeren ook de pijn. De kracht van de hoek is dan geconcentreerd op een klein gedeelte van je voet.

Opruimen dus, om dit te voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld in deze leuke LEGO opbergdozen, met dit handige speelkleed en lees vooral ook eens ons artikel over het opbergen van LEGO voor meer handige tips.

 

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. Deze post over waarom doet het zo zeer als je op een LEGOblokje stapt bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.