Jurassic Park MOC’s | Jonas Kramm

VeelBouwplezier! kiest regelmatig een LEGO-MOC (eigen creatie) uit om onder de aandacht te brengen. Er worden zoveel mooie bouwwerken gemaakt. Nu: De Jurassic Park MOC’s van Jonas Kramm.

Advertentie

Jurassic Park MOC’s

Jonas Kramm is geen onbekende in de LEGO wereld. Hij bouwt zeer regelmatig hele mooi MOC’s en deelt deze op Instagram en Flickr. Op dit moment is hij bezig met een serie van Jurassic Park. De scene’s zijn gebaseerd op de eerste film uit 1993.

Jurassic Park MOC

Jonas Kramm: Laat me vandaag onze eerste twee hoofdpersonen voorstellen, Alan Grant (paleontoloog) en Ellie Sattler (paleobotanist). Hier werkend op een opgravingssite die hun laatste vondst, een velociraptor, blootlegt.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: John Hammond ontmoet Alan en Ellie in hun trailer, nodigt hen uit om naar zijn eiland te komen en zijn ‘biologische domein’ te bekijken.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Hier zien we Nedry, software-engineer voor John Hammond, die een deal heeft gesloten om dino-embryo’s te stelen voor het rivaliserende bedrijf. Om ze te vervoeren krijgt hij het iconische scheerschuimblikje.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Na aankomst op Isla Nublar wil de groep weten hoe ze de dinosaurussen in Jurassic Park maken en het laboratorium bezoeken. Hier ontmoeten ze Dr. Wu en leren dat het dino-DNA werd aangevuld met kikker-DNA, een goed idee?

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: In de controlekamer confronteert Hammond Nedry omdat hij niet blij is met zijn houding. Zijn levenswerk, het Jurassic Park, balanceert op de rand van een mes, maar Nedry heeft andere dingen in gedachten.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: De groep neemt een dinosaurustour met de iconische Ford Explorers door Jurassic Park, maar ze hebben tot nu toe geen geluk gehad. Hier in dit voertuig zien we de advocaat Genarro met Hammonds kleinkinderen Tim en Lex wachten op de T.rex om door een geit te worden gelokt. Maar geeft een dino om parkplanningen?

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Nadat ze tot nu toe geen dinosaurussen konden spotten, ziet Alan Grant een Triceratops in het veld, zijn favoriet sinds hij een kind was. Het dier is ziek en samen proberen ze de oorzaak van de ziekte te achterhalen.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Om de reden voor de Triceratops-ziekte te achterhalen, mijdt Ellie geen ongewone acties.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Dennis Nedry steelt de dinosaurusembryo’s

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: De tour moet terugkeren vanwege de naderende storm, maar stopt direct bij de T.rex paddock. Zonder stroom op de hekken breekt de dinosaurus gemakkelijk uit! Om de kinderen te redden trekt Alan de aandacht van de Tyrannosaurus met een fakkel en lokt deze weg.

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Als je moet, dan moet je…

Jurassic Park MOC's

Jonas Kramm: Met de gestolen dinosaurusembryo’s vlucht Nedry, maar neemt een verkeerde afslag en crasht zijn jeep. Hij probeert zich terug te trekken met de lier, maar komt een wilde Dilophosaurus tegen en leert de lelijke manier waarop ze kunnen spugen.

 

 

Benieuwd naar de rest van de serie? Volg Jonas Kramm via instagram of flickr

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. Copyright voor foto’s en onderschriften Jonas Kramm.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.