LEGO olifanten | De mooiste MOC’s

VeelBouwplezier! kiest regelmatig een LEGO-MOC (eigen creatie) uit om een waardering en cijfer te geven.
Nu: Drie mooiste MOC’s van de LEGO olifanten.

Advertentie

 

 

LEGO Olifanten van het thema Oriënt Expedition

Iedereen weet wel dat er heel veel verschillende LEGO dieren zijn, maar wisten jullie dat er échte LEGO olifianten zijn? Er zijn twee verschillende soorten, namelijk een lichtgrijze (Light grey) en een donkergrijze (Dark grey) versie. Beide LEGO olifanten zijn maar eenmaal uitgekomen in een set. De lichtgrijze olifant zat in de Scorpion Palace uit 2003 en de donkergrijze olifant zat bij de Elephant Caravan, ook uit 2003.

Helaas zijn deze LEGO dieren niet meer verkrijgbaar en daardoor ook erg zeldzaam. Via particulieren kun je er nog aan komen, maar moet je wel flink in de buidel tasten.

 

Hieronder volgt een aantal eigen creaties waarin de LEGO olifanten zijn verwerkt.

 

Museum Elephants | Joachim Klang

LEGO Olifanten MOC - veel bouwplezier

 

Omschrijving: Een dag in het museum. Deze 2 olifanten zijn alleen verkrijgbaar in oude grijze kleuren.

 

 

 

Loreesi War Elephant | Mark of Falworth

 

LEGO Olifant MOC - veel bouwplezier

 

Omschrijving: Deze grote dieren zijn de “tanks” van het middeleeuwse slagveld. De olifant zelf kan over een tegenstander lopen. En de bemanning van boogschutters op de bovenkant kan naar degenen schieten die de manoeuvre van olifant kunnen omzeilen.

 

 

 

Indiana Jones – Elephant ride | Jonas Kramm

LEGO Olifanten MOC 3 - veel bouwplezier

 

Omschrijving: Ik wilde altijd mijn twee olifanten van de Oriënt Expedition sets gebruiken. Met de visualisatie van deze scène van Indiana Jones Temple of Doom kreeg ik eindelijk de kans om dit te doen.

Zeker niet mijn laatste jungle MOC. Ik heb genoten van het spelen met kleuren en verschillende planten.

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.