Review LEGO World 2017 | 5 redenen om te gaan!

Vandaag was de eerste dag van LEGO World 2017! Van 18 tot en met 24 oktober is de jaarbeurs in Utrecht omgebouwd tot een supergrote LEGO speeltuin. Veel Bouwplezier! was vandaag aanwezig en we hebben vijf redenen in onze review LEGO World 2017 waarom je zeker naar Utrecht moet gaan de komende dagen.

Advertentie

 

 

 

1.  Hét LEGO evenement van Nederland

LEGO World is hét grootste LEGO evenement van Nederland, 4 zalen in de jaarbeurs Utrecht gevuld met LEGO.

 

 

Review LEGO World 2017 - veel bouwplezier

 

 

2. Leuk voor jong en oud

Voor de allerkleinsten is er een DUPLO wereld, met DUPLO om mee te bouwen, maar ook de mogelijkheid om er als ouder bij te zitten en je kleintje in de gaten te kunnen houden. Er zijn overal mogelijkheden om te bouwen, te kijken, aanraken en proberen. Vrijwel alle grote LEGO thema’s zijn aanwezig in aparte delen van de zaal. Vaak kun je ook nog iets extra’s doen, zoals maskers versieren, laten schminken of meedoen aan een wedstrijd wie het snelst een setje in elkaar kan zetten.

Ook handig is dat er diverse ‘kindje kwijt’ plekken zijn, voor als je in de drukte je kindje uit het oog verliest. Je kunt bij de infobalie een polsbandje halen, waar je je mobiele nummer op kunt schrijven. Zo kunnen verdwaalde kinderen snel herenigd worden met hun ouders.

Voor de AFOL’s onder ons kun je LEGO scheppen. En niets is fijner voor een echte volwassen fan om zelf je steentjes te kunnen uitkiezen en gebruiken voor een mooie MOC.

 

 

LEGO World 2017 - veel bouwplezier

 

 

3. LEGO waterval

Wie wil dat nou niet, duizenden LEGO steentjes die over je heen kletteren. Eerst krijg je een poncho aan en dan kun je een afgeschermde ruimte in waar talloze witte en blauwe LEGO steentjes over je heen worden uitgestrooid.

 

 

LEGO waterval -Review LEGO World 2017

 

 

4. Gratis LEGO

Gratis LEGO, daar wordt iedereen toch blij van. Wij zijn begonnen met het maken van je eigen minifiguur. Met exclusieve onderdelen: een LEGO World 2017 shirt, drie kleuren broekjes, een man- of vrouwenhoofdje en natuurlijk een leuk kapsel, bouw je hier gratis je eigen minifiguur. Ook kun je een LEGO steentje laten graveren met je naam. En ook die mag je gratis meenemen.

Als je na een dag bouwen, kijken en beleven naar huis gaat, krijg je bij de uitgang een goodiebag mee. Met daarin een LEGO polybag en nog meer leuks.

Op LEGO World is ook een grote Intertoys winkel aanwezig, met de mogelijkheid om je aankoop achter te laten bij het pick-up point. Als je hier gebruik van maakt kun je weer een gratis polybag uitzoeken, van Friends, Chima, DUPLO of The Simpsons!

 

 

Bouw je eigen minifiguur

 

 

5. Zelf (mee)bouwen

Werkelijk overal is LEGO en bijna overal mag je aanzitten. Er zijn veel verschillende plekken gemaakt waar je kunt bouwen, zo is er een rode- en een groene stenen-hoek, kun je bouwen bij de stands van Ninjago, Star Wars, Nexo Knights en Friends. Er staan diverse grote LEGO bouwwerken verspreid over LEGO World. En aan sommige daarvan mag je zelf meebouwen! Ook kun je programmeren met LEGO Boost en LEGO Mindstorms.

 

 

LEGO World 2017 - veel bouwplezier2

 

 

Review LEGO World 2017: conclusie

Kortom, genoeg redenen om snel een kaartje te kopen, als je dat nog niet gedaan hebt. Geniet van een dagje uit met het hele gezin bij LEGO World 2017!

 

 

Parkeertip

Rondom de Jaarbeurs wordt er door de gemeente Utrecht momenteel nog hard gewerkt. Daardoor is de Jaarbeurs lastiger te bereiken. Ook is parkeren zelf daar vrij prijzig. Veel Bouwplezier! heeft daarom een parkeertip: P&R Transferium Westraven. Hier kun je voor €5 de hele dag parkeren. Met dit kaartje kun je tevens gratis gebruik maken van de sneltram. Er mogen maximaal 5 personen meereizen. Met een klein kwartier sta je vlak voor de Jaarbeurs en de tram gaat ook nog eens vrijwel elke 10 minuten.

 

 

 

8

Beleving

8.5/10

Entertainment voor de kids

8.5/10

Vriendelijkheid medewerkers

7.5/10

Prijs/kwaliteit verhouding

7.5/10

Horeca gelegenheden

8.0/10

Waardering

  • LEGO World 2017 is hét LEGO evenement van Nederland. Het is een leuk evenement vol belevenissen voor jong en oud. Met een LEGO waterval, gratis LEGO en genoeg speelplezier is LEGO World 2017 het uitje van deze herfstvakantie.
Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.