Van bouwsteen tot sleepboot | Nationaal sleepboot museum

Hoera, de zomervakantie gaat bijna beginnen. Of is zelfs al begonnen voor de eerste regio. Ook in de vakantie is er genoeg leuks op LEGO gebied. Vandaag vertellen wij meer over de tentoonstelling Van bouwsteen tot sleepboot in het Nationaal sleepboot museum.

Advertentie

Van bouwsteen tot sleepboot

Diverse LEGO bouwers hebben zich gespecialiseerd in het maken van scheepsmodellen. Kleine sets voor hun personeel of een supergroot model op tentoon te stellen, alles kan. Door middel van sponsoring van de bekende rederij Iskes Towage & Salvage uit IJmuiden kan het museum diverse modellen laten zien. Deze rederij heeft diverse mooie modellen laten maken van hun vloot.

De expositie is te zien vanaf 2 juni tot en met 23 september. Naast het bekijken van de modellen kun je ook zelf een sleepbootmodel bouwen aan de LEGO speeltafel.

Nationaal sleepvaart museum

 

Nationaal sleepvaart museum

 

Het Nationaal sleepvaart museum is de moeite van het bezoeken waard. Er zijn een aantal permanente tentoonstellingen, onder andere over de Nederlandse sleepvaartgeschiedenis met diverse unieke modellen. naast de permanente tentoonstellingen zijn er wisselexposities, waar ook de tentoonstelling van bouwsteen tot sleepboot onder valt.

Het museum bevindt zich in Maassluis. Voor de exacte openingstijden en toegangsprijzen kun je een kijkje nemen op nationaalsleepvaartmuseum.nl.

 

 

Ook op zoek naar een scheepsmodel? Neem eens een kijkje op lmmodels.nl!

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.