LEGO snoepjes zelf maken | LEGO IJsblokjesvormen

Deze LEGO snoepjes kun je heel gemakkelijk zelf maken, met slechts drie ingrediënten! Voor deze snoepjes maakten we weer gebruik van de LEGO ijsblokjesvormen, deze zijn multifunctioneel. Al eerder maakten we chocolade minifiguren en waskrijtjes

Advertentie

 

 

 

Overheerlijke LEGO snoepjes, het recept

 

Wat heb je nodig?

  • 120 ml water
  • 12 gelatineblaadjes
  • Jelly

LEGO snoepjes - ingredienten - Veel Bouwplezier

 

Zelf snoepjes maken

Laat de gelatineblaadjes per stuk ongeveer 5 minuten weken in een laagje water. Doe de 120 ml water in een steelpan en voeg de gelatine blaadjes en 1 pakje Jelly toe.

Wij gebruiken de aardbeiensmaak, maar je kunt natuurlijk ook een andere smaak nemen. De smaak die je kies bepaald de kleur en smaak van de snoepjes.

Verwarm het geheel op een laag vuur. Roer regelmatig zodat alles volledig oplost in het water. Als het ongeveer 10 tot 15 minuten op heeft gestaan giet je het mengsel over in een schenkkan. Zo kun je gemakkelijk overgieten in de ijsblokjesvorm.

Zet de vormpjes in de vriezer en laat ze daar ongeveer 20 minuten in staan. Als de snoepjes stevig zijn kun je ze uit de vorm halen en smullen maar!

 

 

LEGO snoepjes - gummybeertjes - Veel Bouwplezier

 

 

Veel Snoepplezier! 😉

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.