Review LEGO 42082 Kraan voor alle Terreinen

Veel Bouwplezier! kiest regelmatig een LEGO set uit om te reviewen. Dit keer de review LEGO 42082 Kraan voor alle Terreinen van LEGO Technic. Deze set hebben we gekregen om te bouwen van BRICKshop uit Gorinchem.

Advertentie

 

Review LEGO 42082 Kraan voor alle Terreinen

Voor deze review hebben we een exclusieve speed build gemaakt.
Bijna 10 uur heeft het gekost om deze waanzinnige LEGO set op te bouwen.

Het resultaat mag er zijn!

 

 

 

Waanzinnige LEGO set

Op een rijtje wat cijfers:

Vanaf welke leeftijd kun je de set bouwen?
• Vanaf 11 jaar.

Uit hoeveel onderdelen bestaat de set?
• 4057 LEGO stenen.

Kun je er alleen de kraan mee bouwen?
• Het is een 2-in-1 LEGO® Technic set: je kunt er ook een heimachine mee bouwen!

Wat zijn de afmetingen van deze sets?
De kraan voor alle terreinen is ca. 100 cm hoog, 66 cm lang en 26 cm breed in de werkstand en ca. 27 cm hoog, 76 cm lang en 20 cm breed in de rijstand.
De mobiele heimachine is ca. 24 cm hoog, 50 cm lang en 20 cm breed in de rijstand.

Wat is de bouwtijd?
• ± 10 uur bouwplezier!

 

Omschrijving van LEGO zelf:

LEGO:Geniet van een fantastische bouw- en speelervaring met de LEGO® Technic 42082 Kraan voor alle terreinen, onze grootste en hoogste LEGO Technic kraan ooit. Start de Power Functies motor en kies de bovenste of onderste kraanmodus om de talloze eenvoudig te bedienen, gemotoriseerde functies te gebruiken. Laat de steunpoten zakken, draai de bovenbouw 360 graden, bedien de lier of schuif de arm een meter omhoog! Met de hand bedienbare functies zijn onder andere 4-wielbesturing, 4-wielaandrijving, een gedetailleerde V8 motor met bewegende zuigers en ventilator, verstelbare zijspiegels en een gedetailleerde bestuurderscabine met een deur die open kan.

 

 

Met de LEGO® Power Functies van LEGO die zijn meegeleverd, kun je de kraan echt laten werken!

 

Dit geweldige model bevat daarnaast 2 vakken die open kunnen met gereedschap, kettingen en een brandblusser, plus 4 steunplaten en 4 LEGO Technic bouwelementen die kunnen worden opgetild en samengevoegd. Deze 2-in-1 LEGO Technic set heeft een rood-zwart kleurenschema en kan worden omgebouwd tot een mobiele heimachine.

 

Review LEGO 42082 Kraan voor alle Terreinen

 

Onze conclusie

Het bouwen van deze waanzinnige LEGO kraan heeft voor bijna 10 uur plezier gezorgd. Met 4.057 elementen staat deze set garant voor ingenieuze bouwmethodes en originele LEGO oplossingen. Twee boeken met bouwinstructies en daarbij een vel met ruim 75 stickers maken dit een stoere set die, na het bouwen, nog meer plezier geeft door de bediening van diverse onderdelen met de Power Functies.

Enige minpuntje van de bouw is dat het af en toe wat moeite kost om de onderdelen goed op elkaar te krijgen.
Dit komt omdat sommige ‘Technic pins‘ lastig in de ‘Liftarms‘ te krijgen zijn.

Voor de LEGO® Technic fan is dit echt een set die je in je collectie moet hebben. Deze set is ons aangeboden door BRICKshop.

Wij wensen jou

Veel Bouwplezier!

 

 

Veelbouwplezier werkt samen met BRICKshop

 

 

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. 

0.00
8.4

Detail

9.0/10

Kleurgebruik

8.0/10

Techniek

8.5/10

Gebruikte stenen

8.0/10
Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.