LEGO World 2019 | Review

Vanaf vandaag start LEGO World 2019 in de jaarbeurshallen Utrecht. Vanmorgen om 10.00 uur was de opening en wij waren erbij!

Advertentie

 

LEGO World 2019 review

 

LEGO World 2019

Drie hallen van de jaarbeurs liggen tot en met woensdag 23 oktober vol met DUPLO en LEGO! Het staat vol met levensgrote bouwwerken, er zijn heel veel bouwhoeken voor de allerkleinsten en de grotere kinderen. Wij zetten op een rijtje wat ons opviel;

 

Onthulling LEGO Koning Willem-Alexander

Het hoogtepunt van de openingsdag van LEGO World 2019 was de onthulling van het nieuwe LEGO beeld van Koning Willem-Alexander door Marc van der Linden. Bekijk hieronder het filmpje om te zien wat er veranderd is… 😉

 

 

Maak je eigen minifiguur en Harley

Zoals elk jaar is er de mogelijkheid tot het maken van je eigen minifiguur. Je krijgt een uniek torso van LEGO World 2019 en kunt daarna kiezen uit drie verschillende kleuren broeken, hoofden en een hoofddeksel/haar. Ook is er weer de mogelijkheid om je naam op een steentje te laten drukken. Wat dit jaar goed geregeld is dat je halverwege de rij de naam of namen op kunt schrijven en die daarna door kan geven waardoor er sneller gedrukt kan worden. Dit jaar scheelde de wachttijd daardoor aanzienlijk met vorig jaar!

 

LEGO World 2019 review

 

Nieuw dit jaar is het bouwen van het een mini Harley Davidson! Dit ter promotie van de aankomende opening van de LEGO Store in Amsterdam. Deze set is wel wat ingewikkelder om te maken, maar er zijn medewerkers aanwezig om te helpen.

 

De LEGO douche

Een grote favoriet is de LEGO douche, en die is dit jaar weer terug! Met een gele poncho om kun je douchen met LEGO steentjes.

 

LEGO kopen

Voor de verkoop van LEGO sets en merchandise kun je terecht op drie verschillende plekken. De grote verkoper dit jaar is de ToyChamp. Hier heb je een algemene beursaanbieding van 10% korting op alle sets die ze verkopen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot LEGO scheppen, waarbij je betaalt per gram en een stand met merchandise als sleutelhangers, brooddozen en meer.

 

LEGO fans en thema werelden

Alle grote LEGO thema’s zijn vertegenwoordigd, en er is binnen elk thema van alles te beleven! Denk aan Harry Potter, Star Wars, Friends, DUPLO en Mindstorms. Ook is er een gedeelte waar een aantal LEGO fans hun bouwwerken aan alle bezoekers kunnen laten zien. Hier kun je volop inspiratie opdoen!

 

LEGO World 2019 review

 

Bouwen, bouwen en nog meer bouwen

Met LEGO kun je natuurlijk uren bouwen, en dat is ook mogelijk op LEGO World 2019. Er zijn diverse bouwhoeken, je kunt meebouwen aan Nederland, aan de wereldbol, pompoenen bouwen bij Hagrid, in de Star Wars wereld, een aparte DUPLO hoek, en her en der vijvers vol LEGO in een specifieke kleur.

 

Hidden Side

Het nieuwste thema van LEGO is Hidden Side. De Haunted Schoolbus staat op in de jaarbeurs en kun je bezoeken als je durft.

 

LEGO World 2019 review

 

Niet alleen LEGO

Naast LEGO zijn er ook nog diverse springkussen, je kunt lopen op het water, naar theatershow en de bioscoop (waar uiteraard wel LEGO films worden gedraaid).

Onze conclusie

LEGO World 2019 is een groots opgezet spektakel en zeker met kinderen kun je je er gemakkelijk een hele dag vermaken. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht, vrijwel over kun je goed komen, er zijn brede gangpaden en geen obstakels. Er zijn diverse zitplekken waar je eigen meegebracht eten en drinken kan nuttigen en daarnaast is er diverse horeca. Over de diverse hallen verspreid zijn er 4 ‘kindje kwijt’ plekken. Bij de ingang kun je een polsbandje krijgen waarop het mobiele nummer kunt schrijven waarop je bereikbaar bent.

Ondanks de drukte kun je overal goed bij en omdat iedereen zich verspreid over drie hallen is dat ook goed te doen.

Algemene informatie

LEGO World 2019 is nog tot en met woensdag 23 oktober in de jaarbeurshallen in Utrecht. Kaartjes kun je alleen online aanschaffen en zijn €19,70 per stuk. Ben je LEGO Life lid krijg je korting op je kaartje! Als je nog geen lid bent kun je dat snel en gemakkelijk worden. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis.

Dit jaar is er voor het eerst een app. Hierin kun je onder andere een interactieve plattegrond, speurtocht en het laatste nieuws vinden.

 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen.

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.