LEGO Maersk trein 10219 – exclusieve Review

Veel Bouwplezier kiest regelmatig een LEGO set uit om te reviewen. Dit keer de LEGO Maersk trein 10219. Deze set dateert uit 2011 en is dus voor LEGO begrippen al wat ouder, maar daarom niet minder gaaf!

Advertentie

 

 

 

LEGO Maersk Trein Review

 

LEGO Maersk Trein minifiguren

 

 

‘Een prachtige locomotief inclusief 3 wagons met echte Maersk containers.’

 

 

LEGO Maersk Trein instructieboekje

 

In de mooie LEGO doos zit een instructieboek met daarin informatie van alle voorgaande sets die LEGO heeft uitgebracht dankzij hun unieke samenwerking met Maersk.
Wist je dat de eerste LEGO Maersk set al in het jaar 1970 uitkwam?

 

 

LEGO Maersk Trein opbouw

 

LEGO Maersk Trein front

 

LEGO Maersk trein 10219 – Prachtige, exclusieve set!

De LEGO trein bestaat uit 1218 onderdelen en heeft 3 minifiguren.
De trein heeft een locomotief en wagons met 2 gewone, grijze containers. Ook zit er een truck met oplegger bij die de containers naar de trein kan vervoeren. Op deze oplegger zit een derde witte container. Dit is een gekoelde container, waarbij LEGO ook een paneel heeft ontworpen die je op de container moet maken.

 

 

LEGO Maersk Trein 2

 

Stickers plakken

Net als bij de nieuwe Ninjago City set zitten er ook hierbij weer veel stickers. Dit keer is meer begrijpelijk om voor de stickers te kiezen, aangezien er minder sets zijn uitgebracht.

*Een tip voor het plakken is om een klein schoteltje water neer te zetten, met een drupje afwasmiddel. – Je kunt zelf handschoentjes aandoen om vingerafdrukken bij de transparante stickers te voorkomen. –
De sticker haal je voorzichtig (eventueel met een pincet) van het stickervel en doopt hem in het schoteltje water. Vervolgens kun je de stickers gemakkelijk recht schuiven op het betreffende LEGO-steentje. Deze manier kost echter wel weer extra tijd. Ook moet je de steentjes daarna de tijd geven om goed te laten opdrogen.

 

 

LEGO Maersk Trein minifiguur brick

 

LEGO Maersk Trein wagon sticker
LEGO Maersk Trein wagon

 

 

Maersk containers bouwen voor de wagons

Voor de containers maakt LEGO gebruik van de steentjes met groef. Deze brick 1×2 hebben in het midden een verticale groef waardoor je deze mooi kunt gebruiken voor de structuur van de containers.

 

 

LEGO Maersk Trein container1
LEGO Maersk Trein detail

 

‘De witte, gekoelde container, heeft een paneel die je op de container moet maken.’

 

LEGO Maersk Trein container

 

 

LEGO Maersk Truck met oplegger

Zodra je de locomotief met de wagons hebt gemaakt, kun je als laatste ook nog een truck met oplegger maken. Met deze Maersk truck kun je de containers naar de trein vervoeren.

 

 

LEGO Maersk Trein wagen0

LEGO Maersk Trein wagen

 

LEGO Maersk trein kopen

Deze set dateert uit 2011 en is dus voor LEGO begrippen al oud en niet meer in de stores of winkels te koop.
Wil je de LEGO Mearsk trein toch kopen kun je hem op Marktplaats of op Bol.com nog vinden.

 

 

LEGO Maersk Trein overzicht

 

En áls je hem gevonden hebt, wensen wij jou Veel Bouwplezier! 😉

 

 

 

8.5

detail

8.5/10

kleurgebruik

9.0/10

techniek

8.0/10

gebruikte stenen

8.5/10

Waardering

  • De LEGO Maersk trein heeft een prachtige locomotief inclusief 3 wagons met echte Maersk containers. Als je deze set nog ergens kunt kopen, is hij zeker de moeite waard!
Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.