Sensopatisch spelen | LEGOfiguren van sneeuw

Sensopatisch spelen is spelen met materialen zonder vast vorm. Senso staat voor zintuig en patisch voor beleven. Onder sensopatisch spelmateriaal vallen bijvoorbeeld water, zand en klei. Maar ook sneeuw! En dat lag hier vandaag in overvloed!

Advertentie

 

Sensopatisch spelen met sneeuw

Bij sensopatisch spel staan de zintuigen centraal. Wat vind ik wel fijn, en wat juist niet. Onze kinderen spelen regelmatig met water en klei, maar sneeuw valt er niet zo vaak. Vandaag lag er een dik pak, en dus grepen wij onze kans. Naast het maken van een sneeuwpop en vele rondjes met de slee maakten we ook minifiguren en LEGO blokjes in onze ijsblokjesvormen. Die we ook al gebruikten voor snoepjes, chocolade en waskrijtjes.

 

Sensopatisch spelen | LEGOfiguren van sneeuw

 

Voelen, proeven, ruiken, zien, meerdere zintuigen worden tegelijk gebruikt bij het maken van deze minifiguren en blokjes. Van de jongste tot de oudste, met plezier hebben ze met gespeeld. Sneeuw scheppen, in de ijsblokjesvorm stoppen, volle vorm omdraaien om de blokjes eruit te halen en daarna herhaalde zich dit nog heel veel keer.

 

 

Wij wensen jullie veel sneeuwplezier!

Volg Veel Bouwplezier ook op FacebookPinterestYouTube of Instagram.

 

 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.