Zelf stoepkrijt maken | Minifiguren en steentjes

Komende woensdag is het de nationale Buitenspeeldag. Deze wordt al meer dan 10 jaar georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Omdat buitenspelen zo belangrijk is, maar steeds minder vanzelfsprekend wordt. Nu kan je natuurlijk ook met LEGO buitenspelen, dat doen we wij ook regelmatig. Aan tafel of op het gras met de fijne Play-and-Go speelmat. Met minifiguren en steentjes van stoepkrijt wordt buitenspelen nog leuker. Daarom hierbij, hoe maak je zelf stoepkrijt!

Advertentie

Zelf stoepkrijt maken

Zelf stoepkrijt maken is heel gemakkelijk. Wat je nodig hebt zijn

  • gips
  • water
  • plakkaatverf

Meng het gips zoals op de verpakking staat. Meestal is dit 2 delen gips op 1 deel water. Om de figuren een vrolijk kleurtje te geven voeg je een klein scheutje verf toe.

Zelf stoepkrijt maken Zelf stoepkrijt maken

Wij hebben kleine beetjes gips aangemaakt in plastic bekers, zodat we gemakkelijk drie verschillende kleuren kunnen toevoegen, namelijk blauw, geel en rood. Giet of schep de gips in de vormpjes en dan gaat het wachten beginnen.

Zelf stoepkrijt maken

Het duurt niet heel lang voor het gips enigszins droog is, maar om echt goed stoepkrijt te hebben is het het beste om enkele dagen te wachten.

Zelf stoepkrijt maken

Wij wensen je veel buitenspeelplezier!

Zelf stoepkrijt maken

Wil je als eerste op de hoogte zijn van leuk LEGO nieuws, winacties en reviews? Volg ons dan op FacebookPinterestYouTube of Instagram. Hou ook ons aanbiedingenoverzicht in de gaten, voor de fijnste LEGO aanbiedingen en kortingen. Deze post over zelf stoepkrijt maken bevat affiliate links. Veel Bouwplezier! werkt samen met diverse affiliate netwerken. Hierbij krijgen wij een klein percentage van het aankoopbedrag bij de betreffende webwinkel. De prijs van het product wordt niet hoger, als koper merk je hier dus niets van. Dankzij deze vergoeding kunnen wij Veel Bouwplezier! blijven onderhouden en bijhouden. 

Advertentie

Veel Bouwplezier! Auteur

Hey! Wij zijn VeelBouwPlezier! en vertellen jou alles over het bekendste speelgoed ter wereld, namelijk LEGO. Op deze website vind je het laatste nieuws over oa de LEGO-Stores, (reviews van) de nieuwste LEGO-sets, coole LEGO-gadgets, creatieve MOCs (My Own Creation) maar ook leuke LEGO-ideeën voor de kids, kortom: alles over LEGO.